Previous delivered AKVA group AC600VR barge to Kaldvik in 2022. Photo: Kaldvik
AKVA group AC600VR fôrflåte levert til Kaldvik i 2022. Foto: Kaldvík.

Fôrflåten AC600VR er spesialdesignet for å håndtere ekstremvær og høye bølger og er laget for Islands røffe kystlinjer. Dens unike V-formede bunn hjelper med å skjære gjennom bølgene og holde seg stabil, noe som sikrer at operasjonene går jevnt selv i røffe sjøforhold.

Fokus på sikkerhet og effektivitet
Sikkerhet er en topp prioritet. AC600VR er bygget med forsterkede strukturer for å beskytte mot tøft vær og røff sjø. Flåten er designet for å opereres eksternt fra land, noe som gir operasjonell sikkerhet ved å opprettholde "oppetid" på fôringssystemet.

 The AC600VR is built with reinforced structures to protect against harsh weather and rough waters
Foto:AKVA group

"V-formen på vår flåte er perfekt for disse røffe miljøene. Den beskytter utstyret vårt og holder operasjonene i gang, selv når vi ikke kan nå stedet på grunn av dårlig vær," sier Bardur Arnaldsson, regionssjef for nordlige områder i Kaldvík.

Selskapet har allerede hatt suksess med to lignende flåter levert fra AKVA group, noe som påvirket deres beslutning om å kjøpe en til.

Ser fremover
Flåten er planlagt levert i andre kvartal 2025. Ved å velge AKVA group, investerer Kaldvík i en pålitelig, felt-testet løsning som sikrer både effektivitet og sikkerhet i deres operasjoner.

For oppdrett i utfordrende miljøer representerer AC600VR en pålitelig løsning for å håndtere de vanskelighetene som ekstremvær medfører.

«Vi er svært glade for at Kaldvik nok en gang har valgt oss som deres foretrukne leverandør for deres nye fôrflåte, vi setter stor pris på at de ser verdien og fordelene med V-form. Med denne nye leveransen ser vi frem til å gi Kaldvik et optimalt redskap for å lykkes i Østfjordene på Island», sier Kent Ims Borsheim, Prosjektdirektør for fôrflåter i AKVA group.

Kent Ims Borsheim, Project manager, Barges in AKVA group. Foto: AKVA group
Kent Ims Borsheim, Prosjektdirektør for fôrflåter i AKVA group. Foto: AKVA group

Les mer om AKVA group sine f
ôrflåter