AKVA group har signert en kontrakt med Grieg Seafood Newfoundland i Canada, med levering av fem Polarcirkel-båter. Tre av disse er av modellen 685 Work, mens to er av modellen 1050. Kontrakten ble signert våren 2023 og båtene skal brukes som arbeids- og transportbåter på oppdrettslokalitetet Placentia Bay.
 

 - Vi er godt kjente med Polarcirkel-båtene som blir laget og testet i Nord Norge. Noen av våre ansatte er fra Norge og er godt kjent med de hardføre Polarcirkel-båtene. Med de nye båtene kommer vi enda raskere frem til lokaliteten vår. Vi gleder oss til å ta dem i bruk, forteller Public Relations Manager Perry Power i Grieg Seafood Newfoundland. 

Polarcirkel 685 blir levert i juni og Polarcirkel 1050 blir levert i september. Dette er andre gang AKVA group leverer til Grieg Seafood Newfoundland.

Polarcirkel 685
Polarcirkel 685 Work er robuste, åpne arbeidsbåter for ekstreme værforhold.

- Dette er en av de største båtleveransene AKVA group har gjort i en enkel ordre. Polarcirkel-båtene er svært gode arbeidsbåter, som tåler mye og er trygge. Båtene er laget for nordiske forhold, og derfor gode i alle slags miljø hvor som helst i verden, sier daglig leder Freddy Bakken Braseth i AKVA group Helgeland Plast.

Tett og godt samarbeid 

Daglig leder i AKVA group Nord-Amerika, Brian Bosien, sier det har vært godt samarbeid mellom alle parter, og han er veldig fornøyd med leveransen. Bakken Braseth føler det samme.

AKVA groupDaglig leder Brian Bosien i AKVA group Nord-Amerika og daglig leder Freddy Bakken Braseth i AKVA group Helgeland Plast er fornøyd med det gode samarbeidet internt mellom AKVA groups avdelinger og med Grieg Newfoundland.

AKVA group har solgt tre Polarcirkel båter til Grieg Seafood Newfoundland tidligere, og med disse fem nye båtene vil det totale antallet være åtte båter på ett år. Polarcirkel-båtene er godt egnet for aktiviteten i Newfoundland.

- Det er et stort markedspotensial på østkysten av Canada. Det er stas å være den foretrukne båtleverandøren. Vi har hatt god dialog med kunden, og vi har funnet løsninger sammen på en god måte, sier Bosien.

Grieg Seafood er et av verdens ledende oppdrettsselskaper for laks. Deres oppdrettsanlegg befinner seg i Finnmark og Rogaland i Norge, samt i British Columbia og Newfoundland i Canada. Hovedkontoret ligger i Bergen. Mer enn 750 personer jobber i selskapet i alle disse regionene.