Fôrflåten er godt utstyrt og klargjort med tilkobling for landstrøm. Flåten har en lagerkapasitet på 650 tonn fôr fordelt over 12 siloer, og blir levert med 4. generasjons styringssystem AKVA connect.

Flåten er forsterket i skroget slik at den kan benyttes på lokaliteter som er eksponerte for røff sjø og vind. Dette gir kunden stor fleksibilitet i forhold til hvilke lokaliteter flåten kan betjene, sier regionleder for salg i region Nord, Jøran Strand i AKVA group.

AKVA group
R
egionleder for salg i region Nord, Jøran Strand i AKVA group.

Godt utstyrt

Fôrflåten er 34,5 meter lang, 12 meter bred og har stor fôrkapasitet. Kjernen i fôrflåten er et topp moderne fôringsanlegg med 10 fôringslinjer. Flåten er også utstyrt med en hydraulisk kran med vinsj, og kan fjernstyres.

Avtalen ble signert 15. november 2022 og blir levert fra verft i Tallinn i midten av september 2023. Fôrflåten blir operativ i oktober 2023.

Digitale løsninger

Förflåten blir levert med AKVA groups integrerte styringssystem, AKVA connect, for presisjonsoppdrett. Flåtens kontrollsystem AKVA connect gir full tilgang til å styre alle undersystemer på flåten.