Utvikler for AKVA connect, Tia Celine Sandhu (26), i AKVA group er én av 40 nominerte til kode24-prisen 2022. Nå er hun én av fem som kjemper om den gjeveste prisen i kategorien Årets koder.

Det er åtte kategorier og fem nominerte i hver. Kode24 er et nettsted dedikert til norske utviklere og norsk kode. Les mer om kode24 her.

- Det er veldig stas å være én av de fem nominerte til Årets koder! Det er mange dyktig de kan velge mellom og jeg er ydmyk over å være en av dem. Litt ekstra kult er at de nominerer en utvikler som jobber i et teknologiselskap for oppdrettsnæringen. Det viser bare at utviklere har mulighet til å jobbe i mange spennende yrker og styringssystemer for oppdrettsnæringen er av dem, forteller Sandhu. 

Sandhu er utdannet sivilingeniør i kybernetikk og robotikk fra NTNU, Trondheim. Hun har alltid vært interessert i teknologi, og på videregående skole visste hun hvilken retning hun ville gå. I IT-faget ble hun bitt av kode-basillen mens hun lærte å lage hjemmeside om serien Frustrerte Fruer.  

For å bli nominert i kode24, må du ha skrevet en artikkel på nettstedet. Du kan lese den her.

Det Sandhu liker best med koding er at det effektiviserer og forenkler arbeidet for kunden. Det er givende.

- I AKVA group jobber jeg i team. Jeg jobber som frontend-utvikler på plattformen AKVA connect, og får muligheten til å lære både om backend og controller. I tillegg tester vi på fysisk maskin for å forsikre oss om at systemene fungerer optimalt.

Stem Sandhu frem her.