SinkabergHansen AS og AKVA group Land Based Norway AS har inngått avtale om levering av utstyr til en verdi av 280 MNOK + opsjoner for produksjonsanlegget Svaberget Smolt.

Sten Roald Lorentzen og SinkabergHansen
Daglig leder i AKVA group Land Based Norway AS, Sten Roald Lorentzen (til venstre), og daglig leder i SinkabergHansen AS, Svein-Gustav Sinkaberg.

Avtalen ble signert mandag 6. mai, og er blant de største enkeltkontraktene som er inngått både for SinkabergHansen og AKVA group.

- Det er en stor avtale for oss. En milepæl, sier daglig leder i AKVA group Land Based Norway AS, Sten Roald Lorentzen.

Både AKVA group Land Based AS og AKVA group Land Based Norway AS er involvert i avtalen som vil gi en betydelig mengde arbeid både i Norge og i Danmark.

Smoltanlegg på Nærøy

Grunnarbeidet som ble innledet hos Svaberget Smolt i fjor høst er nå i en avsluttende fase. Byggestart er estimert til september og byggetiden er beregnet til 2,5 år på anlegget i Nærøy i Trøndelag.

- Det blir et komplett, nøkkelferdig RAS-anlegg. Fra vår side er vi stolte over hva det vårt fagmiljø i samarbeid med øvrig kompetanse i konsernet evner å få til. Samarbeidet med SinkabergHansen har også over tid vært bra, sier Lorentzen.

RAS-anlegget ved Svaberget Smolt kan også brukes som et visningsanlegg. Det miljøvennlige prosessanlegget vil ha det siste av teknologi installert – og ikke minst vil 99,9 prosent av vannet som benyttes bli resirkulert.

Dette vil ha stor betydning for blant annet energiforbruket, da det ikke vil være et stort behov for å varme store mengder vann i smoltproduksjonen.