Smart Eye precision undervannskamera til oppdrett

Skal du investere i eller leie nye kameraer til oppdrettsanlegget? Da vil du naturligvis ha den beste teknologien tilgjengelig; digitale IP-kamera med høy bildeoppløsning. Det finnes mange tilbud på markedet, og det kan være vanskelig å finne ut hvilket kamera som passer best for ditt oppdrettsanlegg. Med denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å stille de riktige spørsmålene før beslutningen tas.

1. Hvordan fungerer kameraets styringssystem?

Vi anbefaler å gå for en løsning hvor du kan styre både kamera, sensorikk og fôring med ett og samme system. Da slipper dere å skifte mellom ulike programmer og sørger for at arbeidsoperasjonene til driftspersonellet blir så effektive som mulig.

Ved å velge et kamera med et moderne styringssystem, vil du også være sikret enkel tilgang til oppgradert funksjonalitet.

2. Har dere god nettforbindelse på lokaliteten?

God nettverksforbindelse mellom merd og flåte er kritisk og en forutsetning for at du skal kunne bruke ethvert kamera. Signaler mellom sensorikk i merdene og kontrollrommet på flåten kan overføres på flere måter lokalt på lokaliteten. Skal du fjernstyre flåten, må du også ha god forbindelse mellom flåten og basen. I de fleste tilfeller vil det si en god og stabil internettforbindelse.

3. Hvordan er strømforsyningen?

Jordfeil eller andre forstyrrelser i strømforsyningen kan påvirke bildekvaliteten. Det kan være nødvendig å installere skilletrafo.

4. Skal du bruke kameraet i flere posisjoner?

Med et bevegelig kamera er det ønskelig å ha forhåndsdefinerte posisjoner. SmartEye Precision undervannskamera fra AKVA group vil i løpet av 2020 bli tilgjengelig med autoposisjonering. Ett tastetrykk er alt som skal til for å flytte kameraet eksempelvis mellom ulike fôringsposisjoner og dødfiskområde. SmartEye Precision HD er dessuten et stereokamera, som streamer både ovenfra og nedenfra samtidig. Sammen med panorerings- og tiltefunksjoner reduserer det behovet for å flytte kameraet.

5. Hva slags service kan leverandøren tilby?

Med et digitalt HD-kamera har du mulighet til å gi leverandøren tilgang til kameraet via nettet for å utføre første feilsøking. Dette vil gjøre support mer effektivt enn noen gang, og problemer kan rettes uten at kameraet en gang trenger å hentes ut av merden.

Når det kommer til service og eventuelle reparasjoner, har du mye å tjene på å velge en leverandør som har erfaring, god kompetanse, og som kan betjene deg på kort varsel. Det er din beste garanti for å unngå langvarige driftsavbrudd på en kritisk komponent i anlegget.

6. Vil kameraet være utsatt for sterke strømforhold?

Velg et kamera med stabilisatorer, som sørger for stabile bilder under alle forhold. SmartEye Precision blir levert med gyrostabilisator som vil redusere «dansende» bilder betydelig.

7. Hva er effekten for miljøet?

Velger du en tilbyder som kan bygge om/oppgradere dine analoge kameraer til digitalkameraer, vil du spare både miljøet og lommeboka. De fleste komponenter, inkludert kamerahus, vil som regel kunne brukes på nytt.

Sjekk våre hjemmesider for mer informasjon om SmartEye Precision, eller klikk på knappen under for å laste ned produktark.

 

{{cta('b7b72632-3b24-4c58-9c7a-11621e95b039')}}