AKVA group har kjøpt 33,7 prosent av aksjene i Observe Technologies Ltd (Observe). Dette som et ledd for å styrke den digitale strategien ytterligere.

AKVA Observe Feeding fish with AI

- Vi har vært partnere med Observe Technologies om utvikling og levering av deres fôringsløsning basert på kunstig intelligens (AI) siden 2018, så det er flott å kunne styrke forholdet ytterligere ved å ta en eierandel, sier Andrew Campbell, COO International i AKVA group.

Observe, gjennom partnerskap med AKVA group, har solgt og levert deres AI-fôringsløsninger til mer enn 20 oppdrettslokaliteter i fem land. Med denne nye avtalen vil AKVA group og Observe fortsette å utvikle og utnytte sine komplementære teknologier og løsninger ved å bruke AI i samarbeid med kunder for å styrke fiskens ytelse.

- AI-teknologien til Observe og kundebasen til AKVA group gir til sammen en spennende mulighet til å bringe nye presisjonsfôringsløsninger til oppdrettere rundt om i verden for å forbedre veksten, sier Campbell.

{{cta('c0a513cc-b938-4383-8b17-9a2cd40c2236')}}

AKVA Observe har en økende tilstedeværelse også i det nordiske markedet de siste årene.

- Vi opplever en økt etterspørsel etter AKVA Observe og positive tilbakemeldinger fra kunder. Observasjon og analyse i sanntid med umiddelbar og enkel presentasjon av dataene er nøkkelen for effektiv drift. AKVA Observe er ren programvare som kan brukes med alle slags maskinvare - f.eks. eksisterende kameraer - og dermed er det ikke behov for ekstra utstyr i merdene for å dra nytte av AKVA Observe, sier Thomas Hoff, salgssjef i AKVA group Software.