AKVA group er nå autorisert til å utføre elektrisk arbeid i Norge. Morten Handeland og teamet hans er på sin første jobb på Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) i disse dager.

Elsertifisering GIFAS 1 CARE

Servicetekniker Morten Bonsaksen i arbeid hos Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) i Inndyr, Nordland.

AKVA group er nå registrert i Elvirksomhetsregisteret (norsk register over foretak som prosjekterer, installerer og vedlikeholder elektriske installasjoner og elektrisk utstyr), og kan utføre arbeid knyttet til elektriske anlegg og reparasjon av elektrisk utstyr. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som er eier av registeret.

Alt av elektriske installasjoner
Morten Handeland, fagansvarlig elektro i AKVA group, har vært sentral i prosessen.

- Det handler om å utvide selskapets tjenestetilbud og sikre at alle leveranser blir utført i samsvar med gjeldende lover og regler. Fra å jobbe med maskiner og fôringssystemer har vi nå lov til å jobbe med alt av elektriske installasjoner. Jeg ser definitivt potensiale i fôrflåter og landbasert, sier Handeland.

{{cta('c0a513cc-b938-4383-8b17-9a2cd40c2236')}}

Autorisasjonen inkluderer følgende arbeidsoppgaver:

  • Prosjektering av elektriske installasjoner
  • Bygge og vedlikeholde andres anlegg
  • Kontrollere andres anlegg
  • Reparasjon av elektrisk utstyr

Synergier til andre avdelinger
- Det er ikke lenger behov for å involvere eksterne elektroforetak. Vi kan utføre arbeidet selv og forhåpentligvis levere bedre, tilpassede produkter i prosessen. Potensielt vil dette bringe synergier til andre avdelinger i AKVA group, sier Handeland.

AKVA group jobber nå med sitt første oppdrag på Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) i Nord-Norge.

- Det er en stor ombygging av flåte hvor vi utfører den elektriske installasjonen, sier Handeland.

Gildeskål Forskningsstasjon (GIFAS) er en privateid havbruksstasjon med base i Gildeskål i Nordland. GIFAS gjennomfører forskningsprosjekter innen biologiske og teknologiske problemstillinger både i småskala og full kommersiell skala.

Elsertifisering GIFAS 7 CARE

Gildeskål Forskningsstasjon. Inndyr, Nordland.