Fôrflåter

Flere tiår med erfaring og mer enn 350 leverte flåter over hele verden, gjør at AKVA group skiller seg ut som den ledende leverandøren av fôrflåter til akvakulturindustrien.

Det er nå et skifte mot mer bærekraftige flåtemodeller, med fokus på redusert energiforbruk og miljøutslipp. 

AKVA group - ledende leverandør av fôrflåter

Basert på dette skiftet har vi de siste årene lansert flere flåtemodeller med vanntransport av fôret, noe som i seg selv gir en reduksjon i energiforbruket på over 80 % ved fôring, sammenlignet med en tradisjonell flåtemodell med lufttransport av fôret.

Energiforbruket for drift av hele anlegget vil da ha potensial til å reduseres med inntil 50 %.

AKVA group kan levere fôrflåter egnet for et bredt spekter av lokasjoner og klima, inkludert på land, offshore, arktiske og tropiske områder.

Alle flåter leveres komplette, fullstendig selvforsynte med AKVA group fôringssystemer, generator(er), kontrollrom, oppholdsrom, sikkerhetsutstyr og alt annet tilleggsutstyr installert, som integrerte håndteringssystemer for dødfisk og ensilasje. kamera- og sensorsystemer.

AKVA group feed barge

Hovedformål

Hovedformålet med fôrflåter er å tilby det mest effektive og pålitelige fôrlagrings- og fôringssystemet for oppdrettsanlegget ditt. Det andre formålet er å gi en sikker og sjødyktig flåte som kan motstå naturkreftene på oppdrettsanlegget.

Fôrlagring, fôringssystem og kontrollprogramvare

AKVA group leverer et bredt utvalg av fôrflåter med ulike størrelser på fôrlageret, dvs. fra 96 tonn til 850 tonn fôr. Det er fra 4 til 12 fôrsiloer avhengig av lagerkapasitet og modell. Foruten fôrlagringskapasiteten har flåtene varierende lagringskapasitet for ensilering, industrivann, drikkevann og drivstoff alt etter valgt flåtemodell.

AKVA group sentraliserte fôringssystem er hovedsystemet og hjertet til hver fôringsflåte. AKVA group har mer enn 40 års erfaring med design og produksjon av sentraliserte fôringssystemer for den industrialiserte fiskeoppdrettsindustrien. Våre fôrflåter kan utstyres med et fôringssystem som passer kundens behov og type flåtemodell, fra to til mer enn 16 parallelle fôringslinjer.

Tilbehør til flåte 
For de ulike flåtemodellene er det mye ekstrautstyr som kan velges. For å få en total oversikt hva som passer til de ulike modellene trenger du å kontakte din salgsrepresentant.

Viktig utstyr for en fôrflåte vil være:
  • Flåtekontroll: En modul i AKVA connect som holder kontroll og oversikt over alle prosesser og på flåten. All status fra nivåer i tanker til fjernstart og avstenging av flåter kan gjøres eksternt via flåtekontroll.
  • Ensilagesystem: For å beholde ensileringen som et verdifullt produkt er det viktig å behandle råvaren og den videre foredlingsprosessen. AKVA group har designet et to-trinns og høykapasitets ensilasjesystem som sikrer et stabilt og verdifullt ensileringsprodukt av dødefisken.
  • Hybrid strømforsyning: Utstyr man må ha, som reduserer driftstiden på generator med 50–90 %, reduserer dieselforbruket med opptil 60 % og CO2 og NOx utslipp det samme.

Generell info for fôrflåter
Flåtene våre bygges etter definisjoner og spesifikasjoner som er i samsvar med norske forskriftskrav. TN-S 400V 50 HZ systemerer er i henhold til FEL, NEK 400:2018, NEK 400-8-820 Akvakulturanlegg og maskinforskrifter. At flåten følger alle gjeldende HMS-forskrifter er en viktig del av designet.

3D-omvisning i våre nyeste fôrflåtemodeller:

 

Leading supplier

Ledende leverandør

AKVA group er verdens ledende leverandør av fôrflåter med flere tiår med erfaring og et bredt utvalg av høykvalitetsmodeller opp til 850 tonn.

Complete operational control

Komplett operasjonelt kontrollrom

Kontrollrommet er hjertet i enhver fôrflåte. Her får operatøren all informasjon om produksjonen og kan kontrollere hele fôringsprosessen.

A unique feeding system

Et unikt fôringssystem

Fôrflåtene kommer med innebygd fôringssystem. De største modellene har opptil 16 parallelle fôringslinjer.

Gentle feed handling

Skånsom fôrhåndtering

Spesialtilpassede velgerventiler transporterer pellets skånsomt ut i luftstrømmen. Smart luftkontroll sikrer optimal pellethåndtering og reduserer mengden av knust fôr.

Sound protected machine room

Lydisolert maskinrom

Et stort, lydisolert maskinrom gjør vedlikeholdet enklere. Det er også mulig å installere flere generatorer i maskinrommet for å øke kapasiteten på flåten.

Just like home

Moderne fasiliteter

Komfort er viktig! Fôrflåtene fra AKVA group har alle fasiliteter man behøver; møterom, behagelige boligkvarter, bad og trivelige oppholdsrom.

Kontaktpersoner

Cato Myrstad
Cato Myrstad Sales Manager SEA BASED - Mid of Norway
+47 900 39 744
e-post
Jøran Strand
Jøran Strand Sales Manager SEA BASED - North of Norway
+47 952 86 386
e-post
Jørn Sivertsen
Jørn Sivertsen Sales Manager SEA BASED - North of Norway
+47 918 43 747
e-post