AKVA group har lang erfaring med å designe fôrflåter og er en ledende aktør i bransjen. Hva skal til for å lykkes, og hva er viktig for oppdretterne i dag?

AKVA group har levert over 450 fôrflåter globalt, fra små effektive. til store robuste fôrflåter designet for en trygg og effektiv arbeidsplass som skal bidra til økt effektivitet, oppetid og suksess på sjøen. COO Kristian Botnen i AKVA group forteller at det er mye å ta hensyn til når AKVA group designer og utvikler fôrflåter.

Design av fôrflåter er en kompleks prosess som krever en dyptgående forståelse av lokale forhold. AKVA group er en av verdens ledende utstyrsprodusenter til havbruk. Vi opplever at oppdretterne legger stor vekt på fôrflåter som er effektive, bærekraftige og i tråd med digital utvikling.

Kristian Botnen
AKVA groups Kristian Botnen har lang erfaring innen havbruk. Foto: AKVA group.

Meld deg på AKVA groups kommende webinar for å høre kommersiell direktør Siri Tømmerås diskutere utfordringer som høy dødelighet og vannkvalitet i landbasert akvakultur. Hun vil blant annet introdusere en sensorpakke styrket med AI-teknologi. Webinaret finner sted 4. juni, så sikre din plass i dag for å lære og få innsikt i fremtidens løsninger, samt hvordan AKVA group kan støtte med rådgivning og opplæring.

Hardføre og skreddersydde fôringsflåter

Noe av det viktigste når man designer fôrflåter er å sikre at de er tilpasset de krevende værforholdene langs kysten. Det gjelder å velge materialer av god kvalitet, og sørge for at flåtene er bygget med tanke på å tåle belastningene de blir utsatt for.

- Vi lager fôrflåter som skal vare. Ved riktig materialbruk og grundig overflatebehandling sikrer vi at flåten får lang levetid.

Fôrflåtene må møte kravene til ulike måter å drive oppdrett på, enten det er oppdrett av laks i Norge eller havabbor i Middelhavet. AKVA group gjør det mulig å skreddersy fôrflåtene for å perfeksjonere driften.

Fôrflåten
Fôrflåte som er levert av AKVA group. Foto: AKVA group.

Alle flåter kan leveres fullt utrustet med AKVA groups fôringssystemer, generator, hybridpakker, kontrollrom, oppholdsrom, sikkerhetsutstyr og relevant tilleggsutstyr, som integrerte håndteringssystemer for død fisk og ensilasje. Les mer her.

AKVA group
Ny fôrflåte skreddersydd for levering i 2025 i Norge. Flåtemodellen AC700R er en videreutviklet og kostnadseffektiv modell som bygger på suksessen til tidligere modeller som AC450 og AC650.

Service og rådgivning

AKVA group legger stor vekt på å bygge og vedlikeholde lange kunderelasjoner. Erfaring og forståelse av sjøbaserte operasjoner gjør AKVA group til en verdifull alliert i å navigere de komplekse utfordringene i havbruk.

- Vi verdsetter tilliten som våre kunder har til oss, og forplikter oss til å støtte dem gjennom kontinuerlige innovasjoner og dedikert service. Dette skaper ikke bare suksess på kort sikt, men også bærekraftige forretningsmodeller og praksiser for fremtiden, sier Botnen.

Gode digitale løsninger

Digitale løsninger fra AKVA group gjør driften av fôrflåter mer effektiv. Ved bruk av avansert teknologi kan oppgaver som overvåking og kontroll av fôrfordeling, sporing av flåtens ytelse og optimalisering av produksjon i sanntid, forbedre den totale produktiviteten og redusere kostnadene. Ved å automatisere manuelle prosesser og gi sanntidsdata, gir digitale løsninger mulighet for oppdretterne til å ta gode beslutninger, forbedre drift, vekst og lønnsomhet.

Fôrflåtene til AKVA group kan settes opp med optimalisert fôring med deres bransjeledende selvlærende fôringsprogram, AKVA observe full automatisert driftskontroll via AKVA connect og AKVA groups «ERP-system» AKVA fishtalk.

- AKVA group er pionerer innen teknologiutvikling. Vi jobber hele tiden med å utvikle gode digitale løsninger for å forenkle oppdretternes hverdag, sier Botnen.

Er du nysgjerrig på AKVA groups digitale løsninger? Les mer her hvordan digitale løsninger kan forbedre driften din.

Fôrflåte
AKVA group leverer i dag to ulike typer fôringssystem, som er basert på luftbåren eller vannbåren transport av pellets. Foto: AKVA group.

Reduserer miljøpåvirkningen

AKVA group legger stor vekt på å levere produkter som reduserer miljøpåvirkningen, for eksempel ved å benytte hybridsystemer gjerne i kombinasjon med vannbåren fôring.

- Fôrflåtene er utstyrt med teknologi som bidrar til å redusere fôrspill og øke effektiviteten. Dette reduserer belastningen på miljøet og gjør produksjonen mer bærekraftig. AKVA group utvikler teknologi som vannbåren fôring og luftboren fôring, som kan leveres konvensjonelt eller som vårt ledende konsept for fleksibel fôring.

AKVA groups fôrflåter er konkurransedyktige på pris, og selvsagt i tråd med de kravene som stilles av myndigheter og oppdrettsnæringen. AKVA group jobber kontinuerlig med videreutvikling, og i morgendagens fôrflåte skal det miljømessige fotavtrykket bli enda bedre, både når det gjelder produksjon og drift.