Emilsen Fisk ruster seg for fremtiden med bestilling av ny fôrflåte fra AKVA group.

 I takt med at Emilsen Fisk øker produksjonen av laks, ønsker de en topputstyrt flåte, som kan tåle all slags vær og vind og som kan benyttes på hvilken som helst lokasjon.

- Siden 2005 har vi fått levert fôrflåter fra AKVA group og er derfor godt kjent med flåtene og utstyret. Så derfor var det et enkelt valg når vi trengte en ny og større flåte. Det er viktig for oss at operatørene har mulighet til å bo på flåten, i tilfelle vi i fremtiden bytter lokasjon. Med den nye flåten vil vi ha fem fôrflåter fra AKVA group, forteller produksjonsleder Robert Aakvik i Emilsen Fisk.

Fôrflåten leveres med 650T fôrkapasitet og 8-linjers fôringsanlegg med luftbåren transport av fôret. Flåten leveres med et kontrollrom med kjøkken, og plass for daglige operasjoner og møter. Et flott bad med wc og dusj, garderobe med skap og vaskemaskin er også en del av inventaret.

Kan ligge på hvilken som helst lokasjon


Flåten er designet til å tåle de tøffeste forholdene, dermed har Emilsen Fisk stor fleksibilitet for hvor de ønsker å plassere flåten i fremtiden.

Vi har valgt et fôringsanlegg med luftbåren transport av fôret ut til merdene. Vi har alltid hatt god erfaring med luftbåren fôring. Med batteripakke i kombinasjon med generatordrift får vi en betydelig besparelse på fossilt drivstoff, og dermed reduksjon av CO2-utslipp. I tillegg er det mindre støy, sier han.

Fôrflåten er av typen AC 650 Panorama og leveres fra Tallinn i november 2023 og skal være i drift i november i Rørvik-området.

- Vår produksjon øker, og i takt med det, trenger vi en større fôrflåte, som er klar for bruk med topp utstyr og alt av fasiliteter. Skal vi henge med i tiden, må vi oppgradere og gjøre oss klar for fremtiden, sier Aakvik.

Gode digitale løsninger

Fôrflåten leveres med siste generasjon AKVA connect som ivaretar fôring, kamerastyring og flåtestyring. Flåten blir og levert med fôringsanlegg, energiforsyning, kontrollrom og spesialtilpasset utstyr som ensilasjesystem, kamerasystemer og et bredt utvalg av integrerte spesialtilpasninger. Flåten har 12 siloer og leveres med 2x250kva generatorer i kombinasjon med AKVA hybrid batteripakke.

Emilsen Fisk holder til på Lauvøya, en liten kjøretur ut fra Rørvik i Nærøysund. Bedriften startet i 1975.