Nordic Aqua har nylig annonsert vellykket gjennomføring av sin første slakt av atlantisk laks, produsert ved deres anlegg i Gaotang, Kina. Dette er også en viktig milepæl for AKVA group som teknologileverandør.

En vellykket første slakt markerer overgangen fra byggefase til full operasjonell drift og danner grunnlaget for en kontinuerlig produksjon og levering.

AKVA group_successful first harvest of Atlantic Salmon in China

"Den første slakten bekrefter høy kvalitet på vår oppdrettslaks. Fisken oppnådde en gjennomsnittsvekt på omtrent 5,7 kilo (levende vekt), dødelighetsrate på under 2 prosent, ingen tegn til problemer med kjønnsmodning og vi oppnådde en superior-kvalitet rate på 99 %. Disse fremragende biologiske resultatene viser Nordic Aquas evne til å opprettholde overlegne standarder for fiskehelse og -velferd, noe som resulterer i superior produktkvalitet for det svært attraktive kinesiske forbrukermarkedet," kommenterer administrerende direktør Ragnar Joensen i en børsmelding. NewsWeb (oslobors.no).

COO for Land Based i AKVA group, Johan Fredrik Gjesdal, er også svært fornøyd med utviklingen:

"Dette markerer en ny milepæl i denne pioneerhistorien. Jeg vil gjerne takke Nordic Aqua som gir oss muligheten til å være en pålitelig partner og samtidig alle våre ansatte i AKVA group som har bidratt. Vi ser frem til videre utvikling i dette prosjektet."
AKVA group_successful first harvest of Atlantic Salmon in China