– Vi ser at oppdretterne i dag er opptatt av god kvalitet og kostnadseffektive lys. Med AKVA sublumin kan vi tilby dette, sier R&D ingeniør Gunleik Sandsmark i AKVA group.

AKVA sublumin er AKVA groups nyeste undervannslys som kombinerer kvalitet med gunstig pris til dine merder. Med en imponerende dybde på opptil 80 meter oppfyller AKVA sublumin kravene for en god og pålitelig løsning i dyp drift.

– Lysene har en sekvensiell oppstart som reduserer strømlast ved oppstart og gir en gradvis økning i intensiteten når de slås på. Dette bidrar til å unngå stress hos fisken. I tillegg er kjølingen av lampene effektiv, med bruk av en hul kjerne i aluminiumsbronse. Via styreskapet kan du se hvilken lampe som er i bruk og om de er i drift. Dette er det få som har i markedet, sier Sandsmark.

AKVA groupSandsmark har 10 års erfaring med utstyrstesting og kvalifisering, en petroleumsingeniørutdannelse og tidligere erfaring som brønnintervensjonsspesialist i Nordsjøen. Han har vært i AKVA group i to år. Foto: AKVA group

– AKVA sublumin har en imponerende 600 W lysutgang og 72 000 lumens med blått og grønt lys. Opptil fire lamper kan kobles til et styreskap og styres med DALI (universell standard for lysstyring). Lyskamrene er fylt med en optisk klar masse som reduserer risikoen for vanninntrenging og bidrar til hensiktsmessig oppdrift, avslutter han.

 

Optimalt for dyp drift

AKVA group er verdens største teknologileverandør til oppdrettsbransjen og har lenge vært i førersetet for å ha den nyeste teknologien. AKVA sublumin kan brukes gjennom hele livssyklusen til fisken. Undervannslyset kan brukes enten til vil ha den til dyp drift eller tradisjonelle merder. Uansett gir den gunstige resultater.

Dyp drift-konseptet Nautilus er et senkbart not-system som gir optimale forhold for fisken ved å unngå overflateforstyrrelser og luseangrep.

Konkurransedyktig på pris og enkel montering

Gjennom solide samarbeidspartnere med omfattende erfaring innen undervannsbelysning kan AKVA group levere et undervannslys med høy kvalitet til en kostnadseffektiv pris.

- AKVA sublumin kan enkelt installeres og er spesielt utviklet for rask, sikker montering på håndrekken, sier Sandsmark.

Trenger du et undervannslys i merden?

AKVA groupAKVA sublumin som kobles til et styreskap.

Bedre vekst med kunstig lys

Riktig bruk av kunstig lys i merdene kan forsinke kjønnsmodningen. Dette krever imidlertid riktig lysfrekvens, og studier viser at blått og grønt lys er mest effektivt (Stenkamp, 2011; Stien et al., 2014).

Forskning viser opptil 10-30 prosent bedre vekst med kunstig lys i forhold til naturlig lys, sammen med forbedret fôrutnyttelse forbedret (Hansen et al., 2017Imsland et al., 2017Soltveit, 2016Kråkenes et al., 1989).

- AKVA sublumin er resultatet av denne forskningen. Belysningen i merdene hjelper fôringsoperatører med å overvåke fiskens fôropptak, og det gir muligheten for flere fôringstimer per dag, sier han.

Rådgivning er en nøkkeltjeneste

AKVA group har et nært samarbeid med oppdrettere, og teamet består av dedikerte eksperter innen ulike fagfelt, med en felles målsetning om å forbedre fiskens ytelse.

- Vi er stolte av å kunne tilby kompetent veiledning og informasjon som passer dine behov når du vurderer våre løsninger for din spesifikke bruk. Vi i AKVA group er alltid klare til å gi deg verdifull rådgivning og informasjon for å hjelpe deg med å velge de beste løsningene for din virksomhet, sier Sandsmark.