Fra 12. juni til 28. juli har praktikanter i AKVA groups digitale team, som er lokalisert på kontoret i Trondheim, jobbet med lovende og relevante produkter som kombinerer flere teknologiområder. 

Møt våre seks talentfulle studenter:

Håkon har nettopp fullført en sivilingeniørgrad i Havbruk ved Universitet i Bergen. Han har en lidenskap for havet, glad i å fiske og håper i fremtiden å jobbe med noe som bidrar til at vi kan utnytte havets rike ressurser på en enda mer bærekraftig måte. 

Mina er nettopp ferdigutdannet sivilingeniør i Kybernetikk og Robotikk fra NTNU. Ellers liker hun trening, friluft, strikking, venner, og ikke minst tekniske duppedingser. Denne sommeren stortrives hun med å lære mer om framtidens matproduksjon.

Vegard er en 23 år gammel datateknologistudent fra Trondheim som studerer i Stavanger. Han er interessert i programmering og skyteknologi, og har den siste tiden hatt en sommerjobb hos oss i AKVA group. På fritiden liker han å tilbringe tiden sin med venner og å klatre.  

Thomas tar en master i Kybernetikk og Robotikk ved NTNU, der han spesialiserer seg på bruk av datasyn og maskinlæring for bruk i akvakulturindustrien. Til høsten begynner han på en masteroppgave om bruk av AI for å automatisk analysere skjelltap hos fisk. I fremtiden håper han på å jobbe i havbruksbransjen med å utforske og utvikle nye bærekraftige teknologier. På fritiden liker Thomas å tilbringe tid i naturen og spille frisbeegolf. 

Kamilla skal begynne på femte året på sivilingeniør-studiet Fysikk og Matematikk i Trondheim, der hun spesialiserer seg mot biofysiske systemer. Hun syntes denne sommeren har vært veldig lærerik og har fått mange nye erfaringer innen bransjen. Hun liker også å være med venner, strikke og spille fotball.

Mathias går siste året på master i Industriell design, med fordypning i interaksjonsdesign ved NTNU i Trondheim. Han er veldig interessert i mat, fotball og musikk, så det å jobbe med fisk hele sommeren har medført at det har blitt mye fisk til middag (bra for helsa med andre ord). 

Fremtiden ser lys ut, la oss gjøre akvakultur mer bærekraftig.