Maritime Robotics har i flere år samarbeidet med AKVA group Helgeland Plast om produksjonen av sine ubemannede overflatefartøy også kjent som USVer (Uncrewed Surface Vessels). Den 22. april, Earth Day, kunngjør selskapene neste skritt mot en mer bærekraftig fremtid ved å produsere skrogene på Maritime Robotics Mariner USV i klimanøytralt materiale.

- I dag, på Earth Day, er det en perfekt anledning til å fremheve vårt fokus på reduksjon av plastavfall, en sak som ligger vårt hjerte nær. Med vår nyoppnådde ISCC PLUS sertifisering og overgangen til biobaserte og resirkulerte materialer, tar AKVA group Helgeland Plast og Maritime Robotics viktige skritt mot en mer bærekraftig fremtid for maritim teknologi, sier Freddy Bakken fra AKVA group Helgeland Plast.

AKVA group
Daglig leder Freddy Bakken i AKVA group Helgeland Plast. Foto: AKVA group.

AKVA group oppnådde ISCC PLUS sertifisering for bruk av biobaserte og resirkulerte råvarer i produksjonen av deres plastprodukter og har besluttet at alle båtskrogene skal produseres med disse nye materialene.

- Denne utviklingen er blant annet med å støtte opp under visjonen til AKVA group som er «pioneering a better future», sier Freddy Bakken. - Dette partnerskapet er et strålende eksempel på hvordan to ledende selskaper kan arbeide sammen for å skape banebrytende produkter som ikke bare møter dagens behov, men også sikrer en grønnere fremtid.

AKVA groupAKVA group-læringer i produksjonen av Polarcirkel-båter. Skroget til Polarcirkel-båten blir laget av råvarer basert på biobaserte og resirkulerte råvarer som f.eks skogsavfall og brukt matolje. Foto: AKVA group.

Overgangen fra fossile råstoffer til plantebaserte materialer gjør båtskrogene klimanøytrale uten å gå på kompromiss med kvalitet og sikkerhet. Slik opprettholder både Maritime Robotics Mariner USV og Polarcirkel-båtene til AKVA group sine kjennemerker som pålitelige og robuste arbeidsbåter, samtidig som de nå tilbyr et grønnere alternativ for de som opererer i røffe sjøforhold.

Børge SørlieBørge Sørlie i Maritime Robotics. Foto: Maritime Robotics.

- Som et selskap i stor vekst, er vi avhengig av gode partnerskap for å kunne skalere på en effektiv og bærekraftig måte. Sammen med AKVA group Helgeland Plast kan vi sørge for at vi kan levere våre produkter, som bidrar til økt sikkerhet og redusert CO2-utslipp for våre kunder, på en mer klimanøytral måte, sier Børge Sørlie fra Maritime Robotics.