Den greske oppdretteren Philosofish har bestilt to nye fôrflåter fra AKVA group. Flåtene er laget for å dekke Middelhavets behov.


Flåtene er designet i tett dialog mellom AKVA group og kunden selv. Den greske oppdretteren har nå tre flåter fra AKVA group.

Philosofish er en av de største oppdrettsselskapene i Middelhavet som driver med oppdrett av havabbor, og brasme. Philosofish ønsker å ta en ledende rolle med å skape en ny fremtid ved bruk av ny teknologi fra AKVA group, og har blant annet en visjon om å fjernstyre fôringen med hjelp av digitale løsninger.

Polichetti, Bruno

- Det skjer mye spennende på oppdrettssiden i Middelhavet, og Philosofish er en kunde som satser. Vi setter stor pris på dette samarbeidet, sier Bruno Polichetti som er daglig leder for AKVA group i Hellas.  


Ved å installere en hybrid batteripakke på flåten, får man en miljøvennlig, økonomisk og ikke minst stillegående hovedenergikilde. Det er første gang av AKVA group leverer slike hybride batteripakker til Hellas.

Akva groupBegge fôringsflåter er utstyrt med hybridløsning og luftfôring transport av fôret. Foto: AKVA group.

Flåtene vil være i drift i oktober. Den ene fôrflåten vil bli fortøyd på lokasjon Chiliomili i Aghios Serafim, og den andre vil bli fortøyd på lokasjon Kofinas – sørvest for Evia Island.

Philosofish
Fôrflåten, AM400CL ble levert i fjor til Philosofish. Foto: AKVA group.