Daglig leder Bruno Polichetti har ledet AKVA groups kontor i Hellas siden oppstarten i august 2017. Med en historie som strekker seg over tre tiår, har Polichetti vært en del av AKVA group-familien og vært vitne til selskapets utvikling fra en familieeid virksomhet til en global aktør innen akvakulturteknologi.

- Da jeg startet som salgsrepresentant og teknisk støtte for fôrsystemer i 1992, kunne jeg ikke forutse utviklingen til AKVA group, sier Polichetti.

Teamet består av Polichetti, serviceingeniør Chris Chatzigiannakis og sekretær Effie Vouvelli. De håndterer ulike ansvarsområder. Trioen har brakt det greske kontoret i en fremtredende posisjon.

- Vårt fokus har vært å tilby profesjonelle tjenester og opprettholde forbindelser med våre kunder.

Kontoret i Hellas har gjort det godt, blant annet med salget av innovative fôrflåter som er laget for å dekke Middelhavets behov.

AKVA groupAKVA group leverte denne fôrflåten, AM400CL, til Philosofish i 2022. Foto: AKVA group.

- Vi selger ikke bare produkter; vi introduserer teknologi til den greske fiskeoppdrettsindustrien. I samarbeid med Philosofish konstruerte AKVA group i Hellas to ekstra hybride fôrflåter, som setter ny standard for driftseffektivitet og kvalitet.

Konkurransedyktig marked

Polichetti forklarer at det å navigere i et konkurransedyktig lokalt marked er utfordrende.

- Vår reise har vært krevende, men givende. Vi har møtt konkurranse innen ulike produktlinjer, fra merder og kameraer til fôrsystemer og fôrflåter. Disse utfordringene har motivert oss til å tilpasse strategiene våre, fremme innovasjon og vekst.

Målet er å utvikle teknologi som samsvarer med de unike kravene til den greske fiskeoppdrettsindustrien. I stedet for å tilpasse løsninger for laks, har kontoret i Hellas mål om å utvikle produkter som imøtekommer lokale behov, for å posisjonere seg til å ta en større del av det greske markedet.