Det er mange faktorer som kan påvirke fiskens miljø, og det er viktig å øke bevisstheten om biologiske mekanismer og utfordringer som finnes i lukkede systemer. For å sikre best mulig vekstvilkår for fisken, er det viktig å vite om vitenskapen bak hver operasjon.

Optimalisering av biologisk ytelse

PAS-teamets arbeidslinje består i stor grad av å demonstrere konsekvenser av god og dårlig praksis i biologisk ytelse. De jobber tett sammen med våre kunder for å optimalisere prosessene i oppdrettsanlegg.

Ekspertråd

Hvis fisken ikke har optimale levekår, vil den miste matlysten og ønsket vekst vil ikke nås. PAS-teamet kan bistå med strategiske løsninger innen fôring, fiskehåndtering, og andre dagligdagse utfordringer, - som vedlikehold av det mekaniske filtreringssystemet, eller vask av biofilterkamrene.

Systemer perfekt tilpasset fisken

Internt jobber PAS-teamet sammen med ingeniører og designere. De bistår med informasjon om fiskens biologiske behov.

Når du kjøper et AKVA group system kan du være trygg på at anlegget vil være perfekt tilpasset fisken. Vi vil også være der, hvert steg på veien – og hjelpe deg med å lykkes.

Tilbakemeldingene vi får fra oppdretterne er at tjenesten vår settes stor pris på. Vi er stolte av arbeidet vårt, og håper denne tjenesten gir våre kunder større trygghet. De vil ikke bare få de beste systemene, men også tilpasset hjelp for å lykkes med driften sin

– PAS teamet

Møt PAS-ekspertene våre:

Production Advisory Services (PAS)

Tomas Mosquera

Advisor RAS Production Biology


Tomas kommer fra Chile, hvor han ble uteksaminert med en mastergrad i akvakulturteknikk. Etter å ha fullført sin doktorgrad i biologisk systemteknikk (UC Davis, California), jobbet han direkte med lakseindustrien i Chile. Hans erfaring i NIVA Chile og PatoGen bidro til å utvide hans lidenskap og forståelse for vannkvalitet og de biologiske aspektene ved landbasert fiskeoppdrett.

Production Advisory Services (PAS)

Sebastian M. Strauch

Advisor RAS Production Biology


Sebastian kommer fra Tyskland. Han er spesialist i landbasert akvakultur, med en mastergrad i akvakultur fra Wageningen UR, og en doktorgrad fra Universitetet i Rostock.

Production Advisory Services (PAS)

Karoline Kjøk

Biotechnology Specialist
 


Karoline kommer fra Norge. Hun begynte i PAS-teamet i september 2022 etter ett år som bioteknologispesialist i landbasert forskning og utvikling i AKVA group. Hun har studert veterinærmedisin ved Szent Istvan Uni i Budapest. I tillegg har hun en grad i bioteknologi, med spesialisering i molekylærbiologi, fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. I løpet av sitt første år i AKVA group fikk hun omfattende forskningserfaring som følge av mange kundeoppdrag on-site.