AKVA group er klare til å rulle ut undervannsteknologien som reduserer lusebehandling.

Det har vært et stort mål om å løse utfordringen med lakselus. De siste årene har SinkabergHansen i samarbeid med AKVA group investert i mye i utvikling og testing av ny merdteknologi.

SinkabergHansen viser til oppsiktsvekkende resultater med å flytte laksen ned i dypet.

SinkabergHansen og AKVA group ble i 2018 tildelt en utviklingstillatelse for prosjektet Atlantis Subsea Farming. Her ble teknologi og konsepter utviklet for dyp drift i havbruk.

Kraftig redusert

Oppdrettere teller og rapporterer lus ved samtlige lokasjoner hver uke. Gjennom flere utsett har SinkabergHansen fått bekreftet at lakselus utfordringene er kraftig redusert.

Ifølge prosjektleder for utvikling Tronn-Ove Grindvik Øren i SinkabergHansen, var det ikke en eneste lusebehandling i høst da de slaktet fisk fra en av sine lokaliteter.

Konsernsjef Svein Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen forteller at undervannsfôring er en viktig del av det å holde fisken i dypet.

Foruten AKVA group trekker han fram Nærøysund Aquaservice og KB Gruppen som gode og viktige kunnskapspartnere i utvikling av dyp drift løsningene.

Les mer i artikkelen i NT24 her (bak betalingsmur): Link til artikkel 30. november 2022 Oppfinnelsen fra Namdalskystener en verdenssensasjon: – Vi har løst luseproblemet.