AKVA group har nylig fullført salget av to fôrflåter til det norske markedet. Dette salget markerer en viktig utvikling for selskapet tidlig i året.

- Vi gleder oss over muligheten til å levere flere fôrflåter til det norske markedet, noe som styrker vår posisjon innen havbruk. Vi er stolte av vårt utvalg av fôrflåter, og det gir oss ekstra glede å kunne tilby de to største flåtene vi har i portoføljen. Våre flåter utmerker seg ved sin robusthet og slitestyrke, sier Kent Ims Borsheim, prosjektdirektør flåte i AKVA group.

Flåtene er utformet for luftbåren fôring og inneholder tolv fôringslinjer med mulighet for tillegg av to ekstra linjer. Flåtene har en forkapasitet på 850 tonn og er designet for bruk på lokaliteter med bølgehøyde opp til 5,99 meter. Leveransen er planlagt til Nord-Norge, men den spesifikke lokaliteten er ikke fastsatt.

AKVA group leverer to flåter av type AC850 Panorama. Én flåte med standard innredning, mens den andre flåten er laget som en visningsflåte.

Fokus på kvalitet og utvikling

Fôrflåtene er utrustet med teknologi som er tilpasset behovene i akvakulturindustrien. Den første flåten skal leveres i oktober 2024, og den andre i februar 2025. Det er også en opsjon for en tredje flåte som kan signeres i 2024 for levering i 2025. Key Account Manager Jøran Strand i AKVA group har hatt god dialog med kunden og fulgt prosjektet tett.

- Vi har levert en rekke flåter til det norske markedet, og tidligere leveranser har blitt gjennomført på en veldig god og profesjonell måte, inklusive jobben som er gjort av vår serviceavdeling. I sum forteller dette meg at kunden har stor tillitt til AKVA group som selskap, og til de produkter vi leverer. Kunden fokuserer på kvalitet, utvikling og standardisering av gode løsninger, sier Strand.