I løpet av de siste to årene har AKVA group opplevd en markant økning i etterspørselen etter Polarcirkelbåter i Canada.

AKVA group har levert et stort antall båter til det canadiske markedet, som spenner over hele porteføljen fra de minste til de største modellene.

- Det har vært en imponerende vekst i våre leveranser til Canada. Bare det siste året har vi levert mange spesialiserte arbeidsbåter, samt notvaskesystemer og merder i ulike størrelser for å imøtekomme den høye etterspørselen, sier Brian Bosien, daglig leder av Nord-Amerika i AKVA group.

Polarcirkelbåtene som er klassifisert for sjødyktighet i både CE-klasse B og A, er designet for å navigere gjennom utfordringer effektivt og trygt.

- Den høye etterspørselen etter Polarcirkel skyldes båtens unike design og konstruksjon, nøye utformet for å takle de særegne og krevende forholdene i de canadiske farvannene, sier han.

Høy kvalitet

Konstruksjonen av Polarcirkel skiller seg fra andre leverandører med tilsvarende design. Bosien påpeker at båtene er mer holdbare og stabile takket være byggemåten, noe som gjør dem overlegne sammenlignet med klasse C-vurderte båter fra andre leverandører som bruker lignende materialer.

Kvaliteten, håndverket og presisjonen som ekspertene legger ned i arbeidet, sikrer påliteligheten til AKVA groups arbeidsbåter.

- Vi forventer en fortsatt økning i etterspørselen etter disse båtene, da deres kvalitet og pålitelighet stadig anerkjennes av flere produsenter. Vi ser også på muligheter for å utvide til andre markeder, som havnevesenet, sier Bosien.

De er AKVA group Helgeland Plast, et norsk selskap basert i Mo i Rana, som håndterer produksjonen av Polarcirkel og distribuerer dem globalt.