Vårt post-smolt resirkulerende akvakultursystem (RAS) er designet for dyrking av stor smolt – fisk opptil 1000 gram.
Den tradisjonelle størrelsen på smolt er rundt 100-200 gram. Erfaring har vist at bruk av større smolt gir kortere produksjonstid i sjø. Vanligvis vil en post-smolt fisk være i sjø i rundt ett år, mens en tradisjonell smolt vil være på sjøen i ett og et halvt år før den er klar for slakt.
Kortere tid i sjø reduserer faren for sykdommer og annen risiko som følger med havbasert produksjon. Større smolt er også sterkere og mer motstandsdyktig enn fisk av mindre størrelse.
Post-Smolt-strategier resulterer oftest i lavere dødelighet totalt sett, og dermed en forbedret økonomisk fôrkonverteringsrate (eFCR), på grunn av en større sluttbiomasse klar for slakt. Bruk av større smolt kan også bidra til bedre utnyttelse av MTB, noe som resulterer i høyere produksjon per lisens.